Beleidsadviseur Doorstroomcoördinator Gemeente Veendam 06-03-2024

  1. Vacatures Muntendam
  2. Beleidsadviseur Doorstroomcoördinator Gemeente Veendam 06-03-2024

Werken in Muntendam

 

Introductie vacature 

Beleidsadviseur/ doorstroomcoördinator

Gemeente Veendam

WO, HBO Vacature Tijdelijk met uitzicht op vast 32 uur, 36 uur Schaal 10

Je kunt solliciteren tot en met 19 mrt. 2024

Ben jij enthousiast om als beleidsadviseur en doorstroomcoördinator een bijdrage te leveren aan terugdringen van het voortijdig schoolverlaten?


Werk waar je energie van krijgt!

Het terugdringen van de het voortijdig schoolverlaten is jouw beleidsopdracht. Eigenlijk gaat het om het vormgeven van het recht op onderwijs en ontwikkeling voor elke jongere, zodat elke jongere in onze regio in staat wordt gesteld om zich te kwalificeren voor de arbeidsmarkt. Deze functie bestaat uit verschillende onderdelen; jij bent dé doorstroomcoördinator voor de regio 01, namelijk de Oost-Groninger gemeenten. Vroeger was dit de regionale meld- en coördinatiefunctie voor het voortijdig schoolverlaten. De term om het werk aan te duiden was complex, maar het is er niet beter op geworden. Dat doet echter niets af aan de waarde van het werk. Je werkt in een breed netwerk bestaande uit gemeentelijke collega's binnen de regio en in de provincie Groningen. Het zijn allemaal collega's die zich bezighouden met voortijdig schoolverlaten' en die jongeren op de arbeidsmarkt verder willen helpen.

Je organiseert het OOGO ZOG (op overeenstemming gericht overleg in Zuidoost-Groningen) tussen de schoolbesturen en de betrokken gemeenten. Je levert input voor de Lokaal Educatieve Agenda. Laaggeletterdheid en volwasseneneducatie zijn ook onderdeel van jouw takenpakket, net als burgerinitiatieven (dit vraagt een beperkt inzet door het jaar heen).

Doordat je een unieke positie vervult, zie jij zaken die anderen niet zien en ben je in staat om hier verbinding en vernieuwing in aan te brengen. Alles met het doel om bij te dragen aan de zelfredzaamheid van onze inwoners. Je weet dit mondeling en schriftelijk te vertalen naar concreet beleid (en verantwoording) voor ons college, de gemeenteraad en andere belanghebbenden. Je komt te werken in het team sociaal beleid en kwaliteit, dat bestaat uit 10 beleidsadviseurs, 2 applicatiebeheerders en 3 kwaliteitsmedewerkers.


Functie eisen

Je bent een vooruitkijker met een frisse blik op zaken, waarbij je:

  • Werkervaring hebt en/of over een diploma beschikt op hbo-/ wo-niveau;
  • De wereld van gemeenten en onderwijs begrijpt;
  • In staat bent samen met je collega's en leidinggevende te kijken wat de prioriteiten in het werk zijn;
  • Politiek sensitief bent en ziet welke ontwikkelingen wenselijk zijn voor de gemeente en regio;
  • Standpunten van diverse stakeholders kan inzien en begrijpen waardoor je vervolgens de politieke haalbaarheid van voorstellen kan inschatten;
  • Bovenal collegiaal en een teamplayer bent.

Wat bieden wij?

Een uitdagende functie in een gemeente waar we met plezier werken. We hebben goede arbeidsvoorwaarden waaronder een individueel keuzebudget, flexibele werktijden en ruime ontwikkelfaciliteiten met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris is maximaal € 5.247,- bruto per maand (schaal 10) bij een fulltime dienstverband (36 uur) met daarbij een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% waarmee je bijvoorbeeld extra vrije dagen kunt kopen, een studie kunt betalen of dit bedrag kunt laten uitbetalen. Jouw salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring. De vacature is in principe voor 36 uur, waarbij 32 uur bespreekbaar is.

Voor vragen over de functie kun je , Afdelingshoofd Mens & Maatschappij, bereiken via , wanneer je vragen hebt over het proces kun je Carmen Jonker, HR-adviseur a.i., bereiken via .

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.


HR adviseur

Afdelingshoofd Mens & Maatschappij

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelBeleidsadviseur Onderwijs
Indicatie salaris (min – max]5247 – 5247
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)36 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractFreelance
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieVeendam, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.werkenvoorgroningen.nl/vacatures/beleidsadviseur-doorstroomcoordinator/c7aca852-9409-4cbe-9e87-7f44fe94509f

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitmuntendam.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Muntendam en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.