Begeleider Cosis 17-05-2024

 1. Vacatures Muntendam
 2. Begeleider Cosis 17-05-2024

Werken in Muntendam

 

Introductie vacature 

» Begeleider Villa Veendam

Locatie Veendam Uren per week 20 - 28 uren per week Opleidingsniveau MBO (niveau 3) Sluitingsdatum 2 juni

Ben jij op zoek naar een functie als Begeleider waar jij zowel op de groep als bij cliënten thuis werkt? Is deze afwisseling precies wat jij zoekt? Dan is de Villa in Veendam dé perfecte plek voor jou. Zij zoeken ter aanvulling op hun team een begeleider die 20 tot 28 uur per week werkt. Lees hieronder verder en wie weet spreken we jou snel!

Dit zijn wij

Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen en te houden op het leven. Je komt ons tegen in Groningen en Drenthe. Midden in de samenleving, dicht bij de mensen die wij helpen. Hierbij staat de samenwerking tussen cliënten, het persoonlijk netwerk en de professional centraal. Samen maken wij kleine stappen om de gestelde doelen te behalen. Lees hier waar wij voor staan en gaan.

De Villa is een steunpunt waar cliënten gebruik van kunnen maken die zelfstandig in de wijk wonen en zorg krijgen van Cosis. De cliënten hebben een licht/matige verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek. De zorgvraag is per cliënt verschillend. De cliënten die bij ons komen, kunnen in de toekomst veranderen omdat er bijvoorbeeld nieuwe cliënten komen. Het komt ook voor dat sommige cliënten verhuizen naar een andere locatie omdat ze meer zorg nodig hebben. Door deze wisselingen kunnen diensten en werktijden van onze begeleiders soms wijzigen.

De cliënten kunnen 24 uur per dag bij ons terecht voor begeleiding, bij de Villa of in hun eigen huis. De slaapdiensten worden door een nabijgelegen woonlocatie gedaan.
Onder de Villa vallen zo'n dertig cliënten. Zij wonen allemaal in de omgeving van Veendam. De meeste cliënten die in de buurt van de Villa wonen komen hier voor sociale contacten, het drinken van een kopje koffie en het nuttigen van hun maaltijd. De cliënten zien zowel thuis als in de Villa hun begeleiders. De Villa is namelijk ook de werkplek van het team van de Villa dat de cliënten thuis ondersteunt bij hulpvragen en dagelijkse activiteiten, zoals boodschappen doen, koken, de administratie en huisarts bezoeken.

De Villa is zeven dagen per week geopend tussen 15.00 uur en 20.00 uur. Elke dag is er een begeleider aanwezig, door ons ook wel de 'Villa dienst' genoemd. Regelmatig worden er, in samenwerking met cliënten, speciale avonden en weekendactiviteiten georganiseerd. Dit zijn bijvoorbeeld spelletjesavonden, tutmiddagen, samen koken of een filmavond. Ook wordt er vanuit de Villa twee keer per week onder begeleiding van een vrijwilliger gewandeld. Door deze op maat afgestemde begeleiding en goede samenwerking tussen de cliënten, familie en begeleiders houden cliënten een grote mate van zelfstandigheid en dat is van grote waarde!

Begeleider Villa Veendam

Dit ben jij

Jij past je snel aan in verschillende situaties/omgevingen, want jij gaat als begeleider bij de Villa zowel taken op de Villa (groepsgericht) als individueel bij mensen thuis uitvoeren. Jij weet ook dat er op de groep andere behoeften zijn dan één op één bij cliënten thuis. Jij spant je in om naar cliënten te luisteren en hen te begrijpen, om zo de behoeften en wensen van de cliënten in kaart te brengen. Om dit voor elkaar te krijgen helpt het dat jij je positioneert als een betrouwbare begeleider. Jij laat zien dat je er onvoorwaardelijk bent voor onze cliënten en dat ze altijd op jou kunnen rekenen. Hoe hun gedrag ook is. Jij bent veerkrachtig, blijft altijd positief en zal cliënten motiveren, vooral wanneer zij geconfronteerd worden met uitdagingen. Een positieve instelling kan een grote impact hebben op het welzijn en de vooruitgang van onze cliënten.

Bij de Villa zijn we dit jaar aan het veranderen. Zo zijn wij onder andere bezig met capaciteitsmanagement en denken we na over hoe we onze zorg in de toekomst willen en kunnen (blijven) bieden. Daarnaast richten wij ons ook op samenwerking met andere sociale organisaties om te ontdekken hoe we meer samen kunnen werken. Daarom vinden wij het belangrijk dat jij mee beweegt in (toekomstige) veranderingen. Omdat we samen verder komen dan alleen, moedigen we het aan dat jij als begeleider meedenkt bij deze ontwikkelingen en ideeën aandraagt.

Iets voor jou

Jij kan bij ons aan de slag als je:

 • In het bezit bent van een relevant diploma op minimaal mbo-niveau 3.
 • Onregelmatig wilt werken (dag- avond- en weekenddiensten).
 • In het bezit bent van een rijbewijs, omdat je deels ambulant werkt.

Jij bent positief en motiverend, zowel op de groep bij het steunpunt als bij onze cliënten thuis.

Voel je gewaardeerd

Wanneer jij komt te werken als begeleider ontvang je:

 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 2.182,- en maximaal € 3.128,- volgens FWG 30 van de cao-gehandicaptenzorg (op basis van een fulltime dienstverband, 36 uur).
 • Een contract voor onbepaalde tijd.
 • Tegemoetkoming in jouw reiskosten.
 • De mogelijkheid tot het kopen van extra verlofuren.
 • Een eindejaarsuitkering.
 • Sporten met korting en een voordelig fietsplan.
 • Mogelijkheid tot blijvende persoonlijke ontwikkeling. Volg cursussen, trainingen en e-learnings waar jij baat bij hebt in jouw werk!

Ben jij benieuwd of Cosis aansluit bij jou? Lees over onze arbeidsvoorwaarden op de website en kijk wat voor jou van toepassing is.

Voel je welkom en solliciteer

Wil jij aan de slag als begeleider bij de Villa in Veendam? Laat van je horen! Een gesprek zegt voor ons meer dan een CV, daarom nodigen wij jou uit om eerst te bellen voordat je solliciteert. de Bruin is te bereiken via . neemt zo snel mogelijk contact met jou op.
Wanneer wij een geschikte kandidaat hebben gevonden zal de vacature sluiten.

Solliciteer

Leuk dat je geïnteresseerd bent in deze vacature! We maken graag kennis met jou en zien jouw motivatie en cv met veel belangstelling tegemoet.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelBegeleider
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauMBO
Aantal uren (min – max)20 – 28
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieVeendam, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.cosis.nu/alles-over-cosis/vacatures/begeleider-villa-veendam

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitmuntendam.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Muntendam en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.