Welzijnscoach Kwartier Zorg & Welzijn 08-12-2023

 1. Vacatures Muntendam
 2. Welzijnscoach Kwartier Zorg & Welzijn 08-12-2023

Werken in Muntendam

 

Introductie vacature 

Welzijnscoach

Kwartier Zorg & Welzijn is een dynamische welzijnsorganisatie die in opdracht van de Gemeente Midden-Groningen werkt aan het vergroten van de samenredzaamheid van de inwoners, het voorkomen van sociaal isolement en het versterken van de sociale samenhang. Er ligt een duidelijke opgave, namelijk het door ontwikkelen van het voorliggend veld richting integrale gebiedsteams en het werken aan meetbare resultaten. Kwartier is zichtbaar, herkenbaar en benaderbaar en daarmee 'Altijd in de Buurt'.

Wij zijn op zoek naar twee enthousiaste collega's voor de functie van:

Welzijnscoach

binnen het programma Welzijn op Recept

gemiddeld 28 uur per week

Het betreft hier:

 • een vacature ter opvolging van een vertrekkende collega in Muntendam (Gebiedsteam Oost) voor 28 uur per week en de duur van een jaar met intentie tot verlenging;
 • een vacature ter tijdelijke vervanging van een collega in Hoogezand (Gebiedsteam West) voor gemiddeld 28 uur per week en een duur van minimaal 3 maanden met de mogelijkheid tot verlenging.

Wat ga je doen?

Bij (chronische) stress, verlies, ziekte, ontslag of een andere ingrijpende gebeurtenis kan het moeilijk zijn zelf weer een goede draai aan het leven te geven. Daardoor kunnen soms lichamelijke of psychische klachten ontstaan.

Als welzijnscoach kijk je, na doorverwijzing door huisartsen, praktijkondersteuners of andere samenwerkingspartners samen met de inwoner wat hij / zij in het dagelijks leven kan doen om zich beter te voelen. Eén van de pijlers onder het programma is het gedachtegoed 'Positieve Gezondheid'.
Als welzijnscoach voer je intakegesprekken met inwoners en sluit hierin aan op hun eigen regie. Door echt contact te maken weet je helder te krijgen wat mensen zelf graag willen en kunnen. Je stimuleert hen deel te nemen aan passende welzijnsactiviteiten. Je biedt hierbij, in overleg met o.a. huisartsen, praktijkondersteuners en collega's, kortdurende ondersteuning. De gesprekken voer je zowel in de huisartsenpraktijk als op kantoor of bij de inwoner thuis. Specifiek voor de huisartsen en praktijkondersteuners zorg je dat je zichtbaar en toegankelijk bent.

Als welzijnscoach maak je, waar nodig, ook afspraken met aanbieders over eventuele begeleiding tijdens en na deelname aan activiteiten. In nauwe samenwerking met collega's, vrijwilligers(organisaties) en andere partners houd je een actueel overzicht van organisaties en welzijnsactiviteiten in het gebied bij. Waar nodig initieer je vernieuwing van welzijnsaanbod.

Je bent verantwoordelijk voor adequate terugkoppeling van voortgang in welbevinden en welzijn van doorverwezen deelnemers aan verwijzers en draagt (mede) zorg voor structureel klanttevredenheidsonderzoek en voortgangsrapportages.

Wat verwachten wij?

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een sociaal agoog met HBO werk- en denkniveau, die:

 • Beschikt over goed ontwikkelde coachende vaardigheden en bij voorkeur enkele jaren ervaring heeft als coach;
 • Werkt vanuit respect voor autonomie en de eigen verantwoordelijkheid van cliënten;
 • Ervaring heeft met positieve gezondheid en bij voorkeur bekend is met sociale veerkracht;
 • Een proactieve verbinder is die bij voorkeur al beschikt over een netwerk binnen de gemeente en deze anders weet op te bouwen;
 • Vaardig is in het opbouwen van een prima samenwerkings- en vertrouwensrelatie met huisartsen, praktijkondersteuners en andere samenwerkingspartners;
 • Zeer integer is en zorgvuldig omgaat met privacygegevens;
 • Goed kan schakelen tussen diverse contacten (huisartsen, andere verwijzers en uiteraard collega's);
 • Zelfstandig is en goed kan samenwerken;
 • Empathisch is met een goede balans tussen afstand en nabijheid;
 • Goed om kan gaan met uitdagingen en in staat is waar nodig te begrenzen;
 • Enthousiast, flexibel en positief ingesteld is.

Wat bieden wij?

 • Een dienstverband voor 28 uur per week:
  • Voor drie maanden met mogelijk hierna een verlenging;
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Sociaal Werk, inschaling in schaal 8 (minimaal € 3.316 en maximaal 4.547 bruto per maand bij een 36-urige werkweek). Startsalaris afhankelijk van relevante werkervaring;
 • Individueel Keuze Budget en Loopbaanbudget;
 • Beschikking over een laptop en mobiele telefoon;
 • Een uitdagende functie in een gebiedsteam dat in ontwikkeling is, met ruimte voor eigen inbreng, binnen een organisatie die volop in beweging is.

Voor de uitoefening van deze functie is het kunnen overleggen van een VOG noodzakelijk. Deze wordt door Kwartier aangevraagd voordat je in dienst treedt.

Belangstelling?

Voor informatie over deze functie kan je contact opnemen met () op nummer .

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelWelzijnscoach
Indicatie salaris (min – max]3316 – 4547
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)28 – 28
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractTijdelijk
BrancheGezondheidszorg/Welzijn
LocatieMuntendam, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.kwartierzorgenwelzijn.nl/vacatures/welzijnscoach-2/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitmuntendam.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Muntendam en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.