Vrijwilligers Kwartier Zorg & Welzijn 02-05-2024

  1. Vacatures Muntendam
  2. Vrijwilligers Kwartier Zorg & Welzijn 02-05-2024

Werken in Muntendam

 

Introductie vacature 

Participatieverklaringstraject workshop begeleider - Humanitas

Extra informatie

Doelgroepen

Mensen met een migratieachtergrond

Activiteiten

Informatie- en advieswerk, Voorlichting

Gegevens van de organisatie

Organisatie

Humanitas Midden-Groningen

Omschrijving werklocatie

Humanitas - Troelstralaan 7 Hoogezand

E:

T:

A: Laan van de Sport 2, 9603 TG Hoogezand

Humanitas geeft in opdracht van de gemeente participatieverklaringstraject (PVT) workshops. Dat is een verplicht onderdeel van het inburgeren. De PVT bestaat uit vijf workshops die ingaan op de Nederlandse kernwaarden, democratie, gezondheidszorg en financiën. De afsluitende workshop vindt plaats in de raadszaal van het gemeentehuis waar een raadslid en de wethouder sociaal domein een praatje houden. Bij de slotbijeenkomst tekenen de nieuwkomers een verklaring waarin ze aangeven dat zij de rechten, plichten en fundamentele waarden van de Nederlandse samenleving kennen en respecteren.

De vrijwilligers participatieverklaringstraject geven de workshops. De workshops duren 2,5 uur per keer en worden gegeven aan de hand van Powerpoints. Humanitas zoekt vrijwilligers die deze workshops geven. Je sluit je aan bij een vast team van ervaren vrijwilligers.

Vaardigheden en kwaliteiten

Voor het geven van de presentaties is het belangrijk dat je stevig in de schoenen staat, de boodschap kan overbrengen, discussies kan leiden en een open sfeer kan creëren waarin iedereen zijn zegje durft te doen. Mocht je hier nog geen ervaring in hebben dan kun je dat ook gaandeweg leren.

Wat is interessant aan dit vrijwilligerswerk?

Je leert om presentaties te geven, discussies te leiden en je informeert nieuwkomers zodat zij nog beter kunnen participeren in de maatschappij.

Aanvullende opmerkingen

Of wil je je aanmelden als vrijwilliger voor de participatieverklaringstraject? Neem contact op door te bellen naar of mail naar .

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelBegeleider
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauMBO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVrijwilliger
BrancheGezondheidszorg/Welzijn
LocatieHoogezand, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.kwartierzorgenwelzijn.nl/vacature/participatieverklaringstraject-workshop-begeleider-humanitas/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitmuntendam.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Muntendam en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.