Toezichthouder Bodem Omgevingsdienst Groningen 17-11-2023

 1. Vacatures Muntendam
 2. Toezichthouder Bodem Omgevingsdienst Groningen 17-11-2023

Werken in Muntendam

 

Introductie vacature 

Huidige: Toezichthouder bodem

Toezichthouder bodem

Plaats Veendam

Heb jij hart voor het milieu en wil jij je inzetten voor onze leefomgeving? En met jouw werk bijdragen aan een schone en veilige bodem? Dat kan bij ons als toezichthouder bodem. Door een interne verschuiving zoeken wij een nieuwe toezichthouder bodem. Iemand die niet bang is om af en toe met de voeten in de Groningse klei te staan. Solliciteer en wie weet werk jij binnenkort met ons mee aan het beschermen van de bodem in onze regio!

Door het uitvoeren van toezicht en de inzet van handhaving zorg jij ervoor dat de wet- en regelgeving wordt nageleefd. Je werkt hierbij nauw samen met de collega's binnen de omgevingsdienst zoals de toezichthouders, bodemadviseurs, milieuspecialisten en juridisch adviseurs. Maar ook onze externe handhavingspartners weet je te vinden. Kortom een baan met veel verschillende contacten en belangen!


Wat ga je bij ons doen?

Als toezichthouder bodem bezoek je locaties waar grondverzet plaatsvindt of waar een bodemsanering wordt uitgevoerd. Daarbij contoleer je de uitvoerende bedrijven op naleving van de voorschriften die van toepassing zijn.

Je takenpakket is divers:

 • Je voert toezicht uit (administratief of in het veld) op bodemsaneringen, grondverzet en de toepassing van bouwstoffen. Als het nodig is zorg je voor de noodzakelijke opvolging om naleving van regels af te dwingen.
 • Je draagt bij aan projectmatige toezichtacties, risicoanalyses en andere projecten.
 • Je controleert, adviseert en informeert uitvoerende partijen bij incidenten en calamiteiten waarbij direct actie ondernomen moet worden. Bijvoorbeeld bij restanten van drugslaboratoriums of lekkages van gevaarlijke stoffen bij industrie.
 • Je voert vrije veld controles uit, waarbij je illegaliteiten opspoort, zoals niet gemelde toepassingen van grond of dumpingen van afvalstoffen in de bodem.
 • De resultaten van uitgevoerde controles leg je zorgvuldig administratief vast.
 • Ook toets je plannen en (BUS) meldingen op handhaafbaarheid en beoordeel je monitorings- en evaluatierapporten van saneringen.
 • Met de komst van de Omgevingswet in 2024 komen er andere regels en is communicatie een belangrijk aspect om de nieuwe wetgeving uit kunt leggen aan bedrijven of burgers.

Wat bieden wij jou?

Je maakt deel uit van het team BAB (Bodem, Asbest, ) dat bestaat uit ongeveer 26 enthousiaste professionals. Onze werksfeer is informeel; we helpen elkaar graag en de lijnen zijn kort. Door flexibele werktijden kun je thuiswerken combineren met samenwerken op kantoor. En natuurlijk denken we ook aan je ontwikkeling. We bieden volop mogelijkheden om je kennis op peil te houden en verder door te ontwikkelen.


 • Het salaris (afhankelijk van opleiding, kennis en ervaring) is gebaseerd op schaal 9 van de Cao SGO met een bruto maandsalaris tussen de € 3.167,- en € 4.537,- .
 • De Omgevingsdienst Groningen kent aanloop-en functieschalen.
 • Bovenop je salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris.
 • Het IKB kan (maandelijks) ingezet worden voor bijvoorbeeld het kopen van vakantiedagen, het aanschaffen van een fiets of het uitruilen van woon-werkkilometers.Adviseur bodem aan het werk aan zijn bureau op kantoor Omgevingsdienst Groningen.Adviseur bodem in overleg op kantoor Omgevingsdienst Groningen.

Wie ben jij?

Jij bent proactief en probleemoplossend. Samen met collega's en externe partijen ga je voor het beste resultaat. Met als doel: een schone en veilige leefomgeving in de provincie Groningen.


 • Jij weet om te gaan met verschillende soorten overtredingen en overtreders. Als het nodig is neem je met overtuigingskracht maatregelen. Conflicten ga je niet uit de weg, maar los je samen op. Altijd doortastend en met respect voor de ander.
 • Je weet technische of juridische onderwerpen op een begrijpelijke wijze te verwoorden, of op schrift te zetten.
 • Je functioneert goed in een dynamische omgeving, waar ruimte is voor innovatie en continu leren.
 • Je hebt mbo/hbo werk/denkniveau bij voorkeur op het gebied van bodem/milieu of aantoonbare werkervaring het gebied van bodem.
 • Je hebt bij voorkeur goede kennis van actuele wet- en regelgeving. Denk aan de Wet bodembescherming, het Besluit bodemkwaliteit, het Besluit uniforme saneringen en affiniteit met andere wetgeving zoals Wabo, Wet milieubeheer, Activiteitenbesluit, Waterwet (KRW), Wro en de Omgevingswet.

Heb je nog geen ervaring?

Beschik je nog niet over de gevraagde vereisten, maar wél over een passende achtergrond, competenties, ambities en motivatie? Stuur ons dan vooral ook je motivatie waarom jij de nieuwe toezichthouder bodem bent! Als kennisorganisatie bieden we volop mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen. Wij gaan daarover graag met je in gesprek! Want als startend toezichthouder sta je bij ons niet alleen. Wij zorgen voor vakinhoudelijke opleidingen en trainingen. Een ervaren collega begeleidt jou als 'buddy' tijdens je ontwikkeling richting toezichthouder. Persoonlijke en professionele ontwikkeling bespreken jullie met elkaar. Samen bepalen jullie welke opleidingen en trainingen je gaat volgen en welke volgende stap het beste is voor jouw groei. Is dat geen mooi perspectief?

Wie zijn wij?

Als Omgevingsdienst zorgen we in de regio Groningen voor de toepassing en de naleving van de milieuwet- en regelgeving. Dit doen we door het verlenen van vergunningen, het houden van toezicht en handhaving als dat nodig is. Ook geven wij specialistisch advies. Met ons werk hebben wij impact op thema's die dagelijks in de krant staan, zoals stikstof, energie, lucht en geluid. Ons werk doen we in opdracht van de Groninger Gemeenten en de provincie Groningen, veelal in samenwerking met regionale en landelijke partners.


Werken bij de Omgevingsdienst Groningen betekent werken bij een jonge, betrokken organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want we hebben te maken met een sterk veranderende omgeving waarin volop wordt geïnvesteerd en het milieu steeds meer aandacht krijgt. Denk bijvoorbeeld aan vraagstukken over de bouw van windmolens en de inzet van waterstof. Maar ook aan het stikstofdossier en de beperking van uitstoot van zeer zorgwekkende stoffen.
Onze collega's hebben oog voor alle belangen en moeten daarin continu de juiste afweging maken. In alles wat wij doen dragen we bij aan een veilige en schone leefomgeving. Dat is onze missie. En hier werken we met ruim 250 professionals hard aan.


Ben je enthousiast?

Reageren kan tot en met 10 december aanstaande. Wanneer een geschikte kandidaat zich aanmeldt, kan op korte termijn een gesprek worden ingepland.


Vragen?

, BAB, staat je graag te woord via nummer . Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Bel dan met P&O-adviseur Jeroen van Aalsum via het nummer .


Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelToezichthouder Bodem
Indicatie salaris (min – max]3167 – 4537
OpleidingsniveauMBO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieVeendam, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.od-groningen.nl/werken-bij/vacatures/toezichthouder-bodem-2

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitmuntendam.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Muntendam en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.