Systems Engineer EAZ Wind 24-03-2024

  1. Vacatures Muntendam
  2. Systems Engineer EAZ Wind 24-03-2024

Werken in Muntendam

 

Introductie vacature 

NL

Ben jij een brede elektrotechnische probleemoplosser en wil je werken in een jong, dynamisch en groeiend bedrijf?

Wij zijn op zoek naar een Systems engineer (embedded + electrical).


Stel jezelf voor


Systems engineer (embedded + electrical) • 32-40 uur • Hoogezand (thuiswerken deels mogelijk)


Wij ontwikkelen, produceren en installeren kleine windmolens voor boerenbedrijven. Onze vloot omvat meer dan 800 windmolens, welke dagelijks worden gemonitord. De vloot gaat steeds meer groeien en dat vraagt om optimalisaties op alle deelgebieden. De controller en het het IOT communicatie systeem zijn in-house ontwikkeld, en dat vraagt om continue ontwikkeling. Denk aan: de systemen up-to-date houden, maar ook voldoende automatisering bieden om een steeds grotere vloot op een goede manier de juiste service te kunnen bieden.

In de basis is het als systems engineer jouw taak om de bovengenoemde systemen draaiend te houden en te optimaliseren. Dit doe je samen met een software developer. Voor het non-embedded gedeelte werk je samen met een electrical engineer, die meer schakel-elektronica georiënteerd is. Jouw rol is naast specifiek het embedded ook om end-to-end naar functionaliteit te kijken. Samen met de engineering manager denk je mee over de ontwikkelkoers in alle deelgebieden. Er ligt binnen deze rol ook een stuk analyse van erfmolen, waaronder prestaties en faalmechanisme. De ontwikkeling van het product wordt gedreven door het feit dat we de komende jaren sterk gaan groeien, en in meerdere mate op grotere afstand van onze hoofdvestiging in Hoogezand. Dit betekent dat er een toenemende automatiseringsbehoefte ontstaat waarmee we steeds beter in staat zijn om op afstand problemen op te kunnen lossen. We zijn ook internationaal actief, en dit betekent: eigen eisen, netcodes en regels per afzetmarkt. Er moet dus continu gekeken worden of onze power-train oplossing voldoende wordt ondersteund door standaard marktoplossingen.

Werkzaamheden en verantwoordelijkheden

End-to-end verantwoordelijkheid van windmolen controller en telemetrie systemen. Hierbij schakel je met software developer en electrical engineer, voor grote projecten zul je ook schakelen met externen

Beheer en doorontwikkeling van embedded systems en ondersteuning bij sourcing hiervan

Analyse en optimalisatie van windmolen prestaties

Problem-solving bij complexe problemen bij service (800+ molens in het veld)

Compliance: op de hoogte blijven van wet en regelgeving en zorgen dat het product gecertificeerd blijft

Minimaal HBO electrotechniek of vergelijkbaar

Minimaal 3 jaar werkervaring. Je zal voor complexere uitdagingen schakelen met externe expertise

Ervaring met end to end system design een must

Ervaring met pcbs ontwerpen is een must

Ervaring met embedded software een must (C/C++/Python)

Ervaring met eagle of kicad is een pré


Met een team van ruim 75 collega's maken wij veel boerenbedrijven in Nederland, Belgieen Duitsland zelfvoorzienend in energie. 'Wind in de winter, zon in de zomer' het is de perfecte combinatie voor boeren die het hele jaar stroom nodig hebben. Het maken van de windmolens vraagt precisiewerk van onze vakmannen en -vrouwen in onze fabriek. Daarnaast staan we met onze laarzen in de klei om de windmolens te plaatsen. 'No-nonsense' en 'boerenverstand' is wat ons kenmerkt. We werken hard en staan voor wat we beloven. Onze missie is om alle boerenbedrijven zelfvoorzienend te maken in stroom.

Solliciteren


Herken jij je in bovenstaand profiel? We zijn erg benieuwd naar je! Stuur je CV + motivatie naar .

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelEmbedded Software Engineer
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)32 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverig
LocatieHoogezand, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.eazwind.nl/post/vacature-systems-engineer

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitmuntendam.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Muntendam en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.