Systeemtherapeut INTER-PSY 31-05-2024

 1. Vacatures Muntendam
 2. Systeemtherapeut INTER-PSY 31-05-2024

Werken in Muntendam

 

Introductie vacature 

Systeemtherapeut

Sappemeer

Ben je gepassioneerd over het bieden van ondersteuning bij uitdagingen rondom kinderwens, zwangerschap, bevalling, transitie naar ouderschap, vroege ontwikkeling van kinderen en ontwikkelingsproblematiek? Heb je daarnaast ervaring met het werken met jonge kinderen en hun families? Dan zijn wij op zoek naar jou!

aantal uren:

Wat ga je doen?

Als systeemtherapeut binnen onze organisatie werk je binnen twee gespecialiseerde teams, namelijk het Team Psychische Geboortezorg en het Expertise Team Jonge Kind.

Je draagt bij aan de mentale gezondheid en het welzijn van patiënten die zich in cruciale levensfases bevinden, variërend van de kinderwensfase tot aan de vroege kindertijd. Je bent verantwoordelijk voor het leveren van gespecialiseerde therapeutische ondersteuning aan patiënten die zich bevinden in het traject van kinderwens tot ouderschap, en aan gezinnen met jonge kinderen, gericht op het bevorderen van gezonde relatie- en familiedynamieken.

Het Team Psychologische Geboortezorg (TPG) biedt specialistische zorg aan volwassenen die te maken hebben met psychische klachten t.g.v. fertiliteitsproblematiek, zwangerschap, bevalling en/of vormgeven van het nieuwe ouderschap. Zo kan er sprake zijn van angst, depressie, trauma, overmatig huilen, ernstige slaapproblemen, perinatale dwang, verwerkingsproblematiek (t.g.v. miskraam, zwangerschapsafbreking, stilgeboorte), hechtings- en relatieproblematiek. Er is hierin ook veel expertise ten aanzien van autisme en persoonlijkheidsproblematiek.

Het Expertise Team Jonge Kind (ETJK) van INTER-PSY biedt specialistische diagnostiek en behandeling aan jonge kinderen (0 tot 6 jaar) in de drie noordelijke provincies. Het ETJK is een multidisciplinair team, bestaande uit de volgende disciplines: jeugdarts, kinder-& jeugdpsychiater, klinisch psycholoog, gezondheidszorgpsycholoog, orthopedagoog/psycholoog, specialistisch ambulant behandelaar, speltherapeut en een casemanager. Er is veel expertise, o.a. ten aanzien van autisme, trauma, eetproblematiek en infant mental health, ook bij diverse culturen.

Beide teams zijn onderdeel van INTER-PSY, een erkende instelling voor geestelijke gezondheidszorg. Wij bieden psychische hulp in de vorm van diagnostiek en behandeling aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met psychische en psychiatrische klachten.

Taken en verantwoordelijkheden

Algemeen

 • Het uitvoeren van systeemtherapeutische diagnostiek en behandeling.
 • Het (mede) ontwikkelen van behandelplannen en het (mede) evalueren van de voortgang.
 • Samenwerken met andere zorgprofessionals om integrale zorg te bieden.
 • Deelname aan teamvergaderingen en bijdragen aan de ontwikkeling van het beleid binnen deze specialistische teams.

Binnen het Team Psychologische Geboortezorg

 • Je biedt partnerrelatietherapie, gericht op het versterken van de relatie tussen partners tijdens de overgang naar het (jonge) ouderschap.
 • Je werkt samen met patiënten aan het verbeteren van communicatie, het oplossen van conflicten en het versterken van emotionele verbondenheid binnen de relatie.
 • Je bevordert een gezonde hechting tussen ouder(s) en baby/brusjes.
 • Je hebt oog voor het doorbreken van (inter-generationele) patronen.

Binnen het Expertise Team Jonge Kind

 • Je doet gezinsdiagnostisch onderzoek bij meer 'complexe' gezinssystemen.
 • Je biedt behandeling aan ouders die vastlopen in de verwerking van de diagnose van hun kind (rouw), bij interactie- en hechtingsproblemen, bij parentificatie, bij problemen in gezamenlijk ouderschap, bij partnerrelatieproblematiek die invloed heeft op de opvoeding en/of psychisch welzijn van het kind, en bij transgenerationele problematiek.
 • Je voert gezinsbehandelingen uit met een focus op het bevorderen van een gezonde gezinsdynamiek en het ondersteunen van ouders in hun ouderlijke rol.
 • Je biedt ouderbegeleiding om ouders te ondersteunen in de opvoeding en het omgaan met de uitdagingen die jonge kinderen met zich meebrengen.
 • Je helpt bij het ontwikkelen van strategieën voor effectief ouderschap die bijdragen aan de emotionele en psychologische groei van het kind.

Herken jij jezelf hierin?

 • Een afgeronde opleiding Systeemtherapie, met een NVRG-registratie
 • Ruime aantoonbare ervaring in het werken met gezinnen en koppels
 • Affiniteit met de doelgroep (geboortezorg, jong ouderschap en ontwikkelingsproblematiek)
 • Sterke communicatieve vaardigheden en de capaciteit om zowel zelfstandig als in teamverband te kunnen werken
 • Een flexibele, empathische, niet oordelende en patiëntgerichte houding

Wat bieden wij jou?

We bieden een jonge en enthousiaste werkomgeving met een prettige werksfeer en gemotiveerde collega's. Er is binnen onze organisatie aandacht en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling door middel van een persoonlijk opleidingsbudget.

 • Salariëring is volgens de cao GGZ (FWG 60 of FWG 65 bij GZ/psychotherapie), inschaling is afhankelijk van je aantoonbare relevante werkervaring.
 • een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met zicht op een vaste aanstelling;
 • een werkplek met intern korte lijnen;
 • je eigen kantoor;
 • veel leuke (sportieve) activiteiten;
 • secundaire arbeidsvoorwaarden zoals pensioenregeling, collectieve kortingen op verzekeringen en fietsplan;
 • een helpende zorgadministratie die jou laat doen waar je goed in bent.

Systeemtherapeut

INTER-PSY biedt geestelijke gezondheidszorg (GGZ) in de vorm van behandeling, begeleiding en diagnostiek bij kinderen en volwassenen.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelSysteemtherapeut
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauWO
Aantal uren (min – max)16 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheGezondheidszorg/Welzijn
LocatieSappemeer, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://interpsy.interpsygroep.nl/vacature/systeemtherapeut-2/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitmuntendam.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Muntendam en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.