Leerlingbegeleider Onderwijsgroep Noord 30-05-2024

 1. Vacatures Muntendam
 2. Leerlingbegeleider Onderwijsgroep Noord 30-05-2024

Werken in Muntendam

 

Introductie vacature 

Wij zoeken een BETROKKEN

Leerlingbegeleider vestiging Pontis

Dollard College - Pontis

Reageren voor 10 juni

Leerlingbegeleider vestiging Pontis

Wij zoeken een leerlingbegeleider

Maak jij straks het verschil in de ontwikkeling van onze leerlingen?

Dollard College Pontis Winschoten
Per 1 augustus 2024
1,0 fte regulier

Dollard College

Wij zijn het Dollard College, een brede scholengemeenschap in Oost-Groningen. Wij bieden gymnasium, atheneum, vwo (tweetalig onderwijs), havo, vmbo, praktijkonderwijs, pro-vmbo en isk. Daarnaast laten een aantal van onze vestigingen zich inspireren door verschillende onderwijsconcepten, zoals Dalton en Kunskapsskolan. Het onderwijs wordt gegeven op zes vestigingen in Bellingwolde, Oude Pekela, Winschoten en Woldendorp. Bij het Dollard College werken ongeveer 450 medewerkers voor circa 2.900 leerlingen.

Werken bij het Dollard College is samen werken aan 'Gewoon Goud' onderwijs. Veiligheid, verbinden, ontwikkelen, ontdekken en gelijkwaardigheid. Dat zijn onze kernwaarden. Wij halen het beste uit onszelf en elkaar. Spreekt jou dit aan? Dan is een baan bij het Dollard College wat voor jou! Het Dollard College vormt samen met Ubbo Emmius Scholengroep Trivium.

Jouw baan

Als leerlingbegeleider voor de afdelingen vmbo, havo en vwo richt je je primair op onderbouwleerlingen met externaliserende problematiek. In deze rol bied je intensieve begeleiding aan leerlingen die gedragsproblemen vertonen en moeite hebben zich aan te passen in de klas. Je helpt hen vaardigheden te ontwikkelen om weer deel te kunnen nemen aan het reguliere onderwijs. Daarnaast speel je een cruciale rol bij het aanpakken van incidenten en pesterijen, waarbij je actief samenwerkt met docenten om een veilige leeromgeving te creëren.

Je onderhoudt nauw contact met ouders/verzorgers om de voortgang en ontwikkeling van de leerlingen te bespreken en passende interventies te coördineren. Je werkt ook samen met externe hulpverleners indien nodig. Je bent een communicatief sterk persoon die stevig in zijn schoenen staat, met een groot inlevingsvermogen en de vaardigheid om snel en effectief te handelen in uitdagende situaties.

Vestiging Pontis Winschoten

Op onze vestiging Pontis Winschoten hebben we alle niveaus in huis. Wij bieden in de onderbouw vwo (gymnasium, atheneum, tto), havo, vmbo tl/kb/bb en isk. In de bovenbouw kunnen leerlingen het havo of vwo afmaken. Met ons tweetalige onderwijs dompelen we onze vwo-leerlingen onder in de Engelse taal, terrific! In ons field-lab, bij het praktijkvak Xperience, gaan onze vmbo-leerlingen aan de slag met uitdagende projecten van echte opdrachtgevers. Ze leren te werken als een uitvinder, onderzoeker en ontwerper! Er is bovendien veel aandacht voor culturele en sportieve activiteiten.

We zijn een grote vestiging, maar zorgen er voor dat iedereen gezien wordt en zich direct thuis voelt bij ons op school. We vinden een veilig leer- en leefklimaat belangrijk en investeren in passende begeleiding voor onze leerlingen en collega's. Nieuwe collega's worden bij ons aangenaam ontvangen; we hebben een vak- en docentcoach ter ondersteuning in de eerste weken. Een prettige werksfeer staat binnen ons team voorop!

Typisch Trivium

Bij Scholengroep Trivium werken ongeveer 700 medewerkers, die zich inzetten voor goed onderwijs aan circa 5000 VO-leerlingen. Trivium is van de scholen én is er voor de scholen:

Dollard College en Ubbo Emmius. Zij trekken samen op vanuit hun gedeelde visie: 'leerlingen ondersteunen in hun ontwikkeling'. Onze docenten spelen daar uiteraard de cruciale rol in. Draag jij daar straks ook aan bij?

Onze regio Oost Groningen biedt vele kansen om in het leven van onze leerlingen hét verschil te maken. De meerwaarde van jou als docent is groot. Door goed onderwijs en de juiste begeleiding help je leerlingen hun kansen en daarmee die van hun omgeving te vermenigvuldigen. Trivium neemt de verantwoordelijkheid om een actieve bijdrage te leveren aan de leefbaarheid in de regio. Dit doen we door te streven naar thuisnabij onderwijs van hoge kwaliteit voor iedere leerling. Van praktijkonderwijs tot technasium en tweetalig gymnasium. We werken intensief samen met partners zoals gemeenten, het lokale bedrijfsleven en welzijnsorganisaties.

Wat bieden wij jou?

 • Een prettige werkomgeving met enthousiaste collega's.
 • Een werkgever met veel vestigingen en diverse onderwijsconcepten. Dit biedt veel mogelijkheden voor je loopbaanontwikkeling.
 • Het betreft een schaal 10 functie volgens de CAO- VO.
 • Ruimte om jezelf professioneel verder te ontwikkelen.
 • Budget voor levensfasebewust personeelsbeleid.
 • Goede arbeidsvoorwaarden, waaronder:
  - Een vakantie-uitkering van 8%.
  - Een aantrekkelijke eindejaarsuitkering.
  - Tegemoetkoming in de eventuele reiskosten.

We vragen van jou

 • Betrokkenheid bij de leerlingen en de school.
 • Goede sociale, communicatieve, pedagogische, didactische en organisatorische vaardigheden.
 • Een pedagogische opleiding en achtergrond op minimaal hbo-niveau.
 • De ambitie om jezelf professioneel en persoonlijk te blijven ontwikkelen.
 • Brede en flexibele inzetbaarheid.
 • Een geldige 'Verklaring Omtrent het Gedrag'.

Vragen?

Wil je meer informatie over de functie? Bel dan naar ) of stuur een bericht naar . Meer informatie over het Dollard College vind je op www.dollardcollege.nl.

Nieuwsgierig geworden?

Word je enthousiast en denk je dat jij de geschikte kandidaat bent? Graag ontvangen wij jouw reactie zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 10 juni 2024. We laten je dan snel weten of we je uitnodigen voor een persoonlijke kennismaking.

Hebben we je interesse gewekt? Hieronder lees je wat je daarna van ons kunt verwachten. Stel ze aan de contactpersoon van de vacature.

Aanname

Het laatste gesprek is een arbeidsvoorwaardengesprek. Als alle stappen naar tevredenheid zijn verlopen, dan verwelkomen wij je graag als nieuwe collega. Je ontvangt een aanstellingsbrief en we vragen je enkele formulieren in te vullen om de formele procedure af te sluiten. Eén daarvan is een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG); die is verplicht omdat Trivium een onderwijsstichting is.


Dollard College en Ubbo Emmius zijn onderdeel van Stichting Scholengroep Trivium.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelDocent Lichamelijke Opvoeding
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOnderwijs/Opleiding
LocatieWinschoten, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.scholengroeptrivium.nl/vacatures/547-leerlingbegeleider-vestiging-pontis

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitmuntendam.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Muntendam en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.