Kostendeskundige Headhuntersteam 11-12-2023

 1. Vacatures Muntendam
 2. Kostendeskundige Headhuntersteam 11-12-2023

Werken in Muntendam

 

Introductie vacature 

Het doel van jouw functie als Kostendeskundige is het opstellen van een optimale kostprijsberekening voor de uit te voeren projecten aan de hand van de benodigde projectdocumenten. Jouw taken bestaan onder andere uit het uitwerken van kostenramingen, uittrekken van hoeveelheden, aanvragen & vergelijken van inkoopoffertes en opstellen van inschrijf-, element- & meer-minderwerkbegrotingen. Je werkt met de programma’s 2Jours voor de calculatiewerkzaamheden.

Als Kostendeskundige ben je in alle fasen van een project betrokken en zorg jij al in de ontwikkelfase voor een adequate advisering op basis van jouw opgestelde kostenramingen. Daarbij maak jij inschattingen van kansen en risico's, welke jij vervolgens communiceert met de betrokken collega’s en partners. Dit uit zich zowel in de adviezen die jij uitbrengt binnen het bouwteam als op MT-niveau. Dit betekent dat jij een autonome rol bekleedt en bevoegd bent om financiële sturing te geven binnen de projecten. Zo heb jij de financiële regie binnen een projectteam. Dit weet jij in goede banen te leiden door jouw uitstekende inzicht in de bouwkosten en van de geldende bouwvoorschriften. Tot slot wordt jouw advies gevraagd als het gaat om het bedenken van eventuele alternatieven. 

Waar ga jij voor?

Allereerst ben jij net als alle medewerkers bij Gervas graag werkzaam bij een middelgroot bouwbedrijf en heb je de ambitie om samen met je collega’s een sterke positie te realiseren in het middensegment van Noord-Nederland.  

Daarnaast heb je graag een aansturende en coördinerende rol in de aansturing van de zorgvuldige uitgewerkte calculaties. Zorgvuldig uitgewerkte calculaties vragen om nauwkeurigheid en gedegen onderbouwingen. In de aansturing en coördinatie lever je graag een bijdrage in de advisering maar draag je ook zelf bij aan de totstandkoming van de calculaties.

Dit vraagt om juiste communicatie skills, een uitstekend oog voor kostenramingen en kostprijsberekeningen. Last but not least hecht je waarde aan de samenwerking met je collega’s binnen het bedrijfsbureau en de afstemming met de projectleiders.

Wie zoeken wij?

 • Als Kostendeskundige heb je een uitstekend inzicht in kosten, kostenramingen, begrotingen en de opbouw van scherpe calculaties. Graag werk je samen met collega’s aan de verdere uitbouw van bouwbedrijf Gervas.

Vacature eisen

 • Je hebt een MBO+/HBO werk- en denkniveau en een vakgerichte, bouwkundige opleiding
 • Je werkervaring (als kostendeskundige of calculator heb je al enkele jaren opgedaan in de bouwbranche bij voorkeur met woningbouw, renovatie, verduurzaming, transformatie en versterkingsaanpak)
 • Je bent op de hoogte van ontwikkelingen in de branche en weet in te spelen op nieuwe  
  kansen;
 • Je bent in staat vanuit je expertiseveld van calculatie inhoud te geven aan duurzaam bouwen en renoveren;
 • Je beschikt over bouwkundig inzicht;
 • Je bent stressbestendig en accuraat in je werk.

Goede collega’s en een professioneel bedrijf

 • Bij Gervas kun je rekenen op een leuke afwisselende baan in een prettige werkomgeving met gemotiveerde collega’s. Je bent zelf verantwoordelijk voor de inhoud van jouw functie, het resultaat telt bij ons. Het arbeidsvoorwaardenpakket is vanzelfsprekend goed en afgestemd op het niveau van de functie.

Headhuntersteam verzorgt namens Bouwbedrijf Gervas te Veendam de exclusieve werving & selectie procedure. Bij vragen kan je contact opnemen met Paul Sporrel. Paul is bereikbaar op telefoonnummer 050-5268884. Wanneer je enthousiast bent geworden over deze functie en je herkent jezelf in bovenstaand profiel, mail dan uiterlijk voor 29 december je CV en motivatie naar p.sporrel@headhuntersteam.nl .  

 

FunctietitelKostendeskundige
Indicatie salaris (min – max]3500 – 4000
OpleidingsniveauMBO
Aantal uren (min – max)36 – 40
Contactgegevensp.sporrel@headhuntersteam.nl , 050-526 88 84 https://www.headhuntersteam.nl/vacatures/kostendeskundige-11
Type contractVast
BrancheBouw/Installatie, Techniek
LocatieVeendam, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.headhuntersteam.nl/vacatures/kostendeskundige-11

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitmuntendam.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Muntendam en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.