Juridisch Adviseur Omgevingsdienst Groningen 04-06-2024

 1. Vacatures Muntendam
 2. Juridisch Adviseur Omgevingsdienst Groningen 04-06-2024

Werken in Muntendam

 

Introductie vacature 

Logo Omgevingsdienst Groningen

 • Huidige: Juridisch adviseur (medior/senior)

Juridisch adviseur (medior/senior)

Plaats Groningen

Regio Veendam

Arbeidscontract 36 uren per week

Per direct

Sluitingsdatum 23 juni 2024

Vandaag help je collega's met het bepalen van de strategie op een bezwaarzaak. Morgen ga je langs bij de Raad van State. En aan het einde van de week zit je samen met collega-specialisten en vergunningverleners om na te denken over de aanpak van een complexe vergunning. Hou je van zo'n afwisselende baan? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Als juridisch adviseur bij de Omgevingsdienst Groningen ben je niet alleen een volwaardige sparringpartner voor collega-juristen, vergunningverleners en handhavers, maar ook voor vertegenwoordigers van bevoegde gezagen. Zowel op inhoud als op procesniveau. Je hebt ervaring in het milieurecht, weet alles over wet- en regelgeving binnen het omgevingsrecht en bent op de hoogte van de laatste jurisprudentie.


Wat ga je bij ons doen?

 • Je adviseert over (complexe) aanvragen omgevingsvergunning en over handhavingstrajecten voor milieuactiviteiten. Omdat wij een Seveso-omgevingsdienst zijn, kunnen deze vragen ook betrekking hebben op Seveso-inrichtingen (risicovolle bedrijven), waarbij wij ook de provincies Drenthe en Friesland adviseren.
 • Je behandelt bezwaar- en (hoger)beroepschriften en verzoeken om voorlopige voorziening en zienswijzen. Je stelt verweerschriften en pleitnota's op in bezwaar- en (hoger) beroepszaken en vertegenwoordigt het bevoegd gezag in rechte.
 • Je beoordeelt (procedureel) adviesaanvragen voor vergunningen, handhavingsverzoeken en gedoogverzoeken.
 • Daarnaast houd je je bezig met meer concern juridische taken, zoals vraagstukken rondom dienstverleningsovereenkomsten, mandaatbesluiten, maar ook het begeleiden van ingekomen Woo-verzoeken.

Je doet dit uiteraard niet alleen. Voor ons is samenwerking dé manier van werken. Wij onderzoeken samen met jou de mogelijkheden die het beste aansluiten op jouw wensen, met als doel een duurzame samenwerking te creëren. Hierbij krijg je de mogelijkheid om aan verschillende complexe projecten te werken.


Wat bieden wij jou?

Je maakt deel uit van het team Juridisch Bodem Advies (JBA) dat bestaat uit 20 enthousiaste professionals. Onze werksfeer is informeel, we helpen elkaar graag en de lijnen zijn kort. Vertrouwen is de basis om met elkaar in gesprek te gaan. Zelfs of juist wanneer we verschillen. Wat ons samenbrengt is het voldane gevoel dat we krijgen wanneer we ons werk in de samenleving terugzien. Door flexibele werktijden kun je thuiswerken combineren met samenwerken op kantoor. En natuurlijk denken we ook aan ontwikkeling. Als kennisorganisatie bieden we jou volop mogelijkheden om je kennis op peil te houden en door te ontwikkelen.


 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Het salaris (afhankelijk van jouw opleiding, kennis en ervaring) is gebaseerd op minimaal schaal 10 en maximaal schaal 11 van de CAO SGO met een bruto maandsalaris tussen de € 3.558,- en € 5.997,- . De Omgevingsdienst Groningen kent aanloop-en functieschalen.
 • Boven op je salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris. Het IKB kan (maandelijks) ingezet worden voor bijvoorbeeld het kopen van vakantiedagen, het aanschaffen van een fiets of het uitruilen van woon-werkkilometers.

 • Je hebt een relevante juridische opleiding op hbo- of wo-niveau en beschikt over minimaal 3 jaar relevante werkervaring.
 • Je beschikt over actuele kennis het gebied van milieurecht. Daarnaast heb je eventueel kennis van omgevingsrecht, Woo etc.
 • Je hebt daarnaast aanvullende opleidingen gevolgd zoals bijvoorbeeld de verdiepingscursus omgevingsrecht en Awb.
 • Je bent op de hoogte van actuele wet- en regelgeving en ontwikkelingen en hebt interesse in en gevoel voor (complexe) omgevingsrechtelijke vraagstukken.

Wie zijn wij?

Als omgevingsdienst zorgen we in de regio Groningen voor de toepassing en de naleving van de milieuwet- en regelgeving. Dit doen we door het verlenen van vergunningen, het houden van toezicht en handhaving als dat nodig is. Ook geven wij specialistisch advies. Met ons werk hebben wij impact op thema's die dagelijks in de krant staan, zoals stikstof, energie, lucht en geluid. Ons werk doen we in opdracht van de Groninger gemeenten en de provincie Groningen, veelal in samenwerking met regionale en landelijke partners.

Werken bij de Omgevingsdienst Groningen betekent werken bij een betrokken organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want we hebben te maken met een sterk veranderende omgeving waarin volop wordt geïnvesteerd en het milieu steeds meer aandacht krijgt. Denk bijvoorbeeld aan vraagstukken over de bouw van windmolens en de inzet van waterstof. Maar ook aan het stikstofdossier en de beperking van uitstoot van zeer zorgwekkende stoffen.
Onze collega's hebben oog voor alle belangen en moeten daarin continu de juiste afweging maken. In alles wat wij doen dragen we bij aan een veilige en schone leefomgeving. Dat is onze missie. En hier werken we met ruim 250 professionals hard aan.


Ben je enthousiast?

Dat kan tot en met 23 juni 2024. Wanneer een geschikte kandidaat zich aanmeldt, kan op korte termijn een gesprek worden ingepland.


Vragen?

Ciska Buijze - Wit, strategisch manager en teamleider Juridisch Bodem Advies, staat je graag te woord via . Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Bel dan met P&O-adviseur via .

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelJuridisch Adviseur
Indicatie salaris (min – max]3558 – 5997
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)36 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieVeendam, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.od-groningen.nl/werken-bij/vacatures/juridisch-adviseur-mediorsenior

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitmuntendam.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Muntendam en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.

De laatste vacatures in Muntendam: