Jongerenwerker Kwartier Zorg & Welzijn 11-06-2024

 1. Vacatures Muntendam
 2. Jongerenwerker Kwartier Zorg & Welzijn 11-06-2024

Werken in Muntendam

 

Introductie vacature 

Jongerenwerker

Kwartier Zorg & Welzijn is dé zorg- en welzijnsorganisatie in de gemeente Midden-Groningen. Onze missie is het versterken en ondersteunen van de samenredzaamheid van de inwoners in ons werkgebied. Vanuit integrale gebiedsteams zetten we in op het eigen netwerk van de inwoner en het vergroten en versterken hiervan. Een waardevolle uitdaging waar we met trots aan werken!

In verband met het vertrek van een collega zoeken wij een:

Wat ga je doen?
Als jongerenwerker bij Kwartier ben je veel op pad om jongeren te ontmoeten en contact te leggen. Je weet wat jongeren bezighoudt en waar ze zijn, zowel offline als online. Jij bent daar waar de jongeren zijn.

Samen met de jongeren, vrijwilligers en je collega's bedenk en organiseer je activiteiten en projecten op het gebied van preventie, talentontwikkeling en jeugdcultuur. Je motiveert en activeert jongeren hun eigen talenten en vaardigheden te ontdekken en verder te ontwikkelen. Je versterkt hun weerbaarheid, creativiteit en sociale veerkracht onder andere door ze positieve ervaringen te laten opdoen en gebruik te maken van rolmodellen.

Je merkt het snel wanneer iemand ergens mee zit of als er iets speelt in een groep. In zo'n geval weet je de juiste - ook moeilijke - vragen te stellen en schat je in of er extra aandacht nodig is.

Je werkt samen met jouw collega's in de gebiedsteams en je hebt ook veel contact met ketenpartners zoals de (wijk)politie, gemeente, GGD, Halt, VNN, onderwijs (Aletta Jacobs College) en organisaties op het gebied van sport en cultuur.

In jongerencentrum Amovement zorg je er samen met je collega's voor dat jongeren bij jullie kunnen binnenlopen. Dit is tevens de plek waar jongeren hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen, bijvoorbeeld in de muziekstudio die zij - met (weinig) ondersteuning van het jongerenwerk - zelf hebben gerealiseerd.

Wie zoeken wij?
Om dit werk met plezier en succesvol te kunnen doen, is een enorme passie voor jongeren een allereerste must: je bent van nature oprecht geïnteresseerd in wat jongeren bezighoudt en wat ze nodig hebben om zich te ontwikkelen tot de volwassene die ze willen zijn. Naast je natuurlijke interesse en het talent om contact te leggen en een band met jongeren op te bouwen, zijn je professionele kennis en competenties goed ontwikkeld.

Je maakt gemakkelijk verbinding en bent een betrouwbare en integere gesprekspartner. Je hebt een pro-actieve houding. Wachten tot de jongeren naar jou toekomen past niet bij jou en een 9 tot 5 baan ook niet. Je hebt een echte 'er-op-af-mentaliteit' en vindt het leuk om ook 's avonds en in het weekend op pad te zijn.

Je bent een stevige zelfstandige jongerenwerker die goed kan samenwerken en openstaat voor de ideeën en feedback van anderen. Je houdt altijd het doel voor ogen en geeft niet op voordat het beoogde resultaat is behaald.

Wat neem je mee?


 • HBO werk- en denkniveau en een relevante sociaal agogische opleiding;
 • Netwerk skills en knowhow van social media;
 • Relativering- en reflectievermogen;
 • Je hebt een rijbewijs en een auto.
 • Een afwisselende en interessante functie in een dynamische en lerende organisatie.
 • Een heel leuk team waarin het fijn werken is.
 • Aandacht en ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.
 • Een arbeidsovereenkomst, voor de duur van een jaar met de intentie die te verlengen, conform de CAO Sociaal Werk. Deze CAO kent onder andere een aantrekkelijk IKB (Individueel Keuze Budget) en loopbaanbudgetregeling. De salariëring is afhankelijk van opleiding en ervaring en is gebaseerd op salarisschaal 8.
 • De beschikking over een laptop en mobiel en je kunt tijdens het werk gebruikmaken van een bedrijfsfiets van Kwartier.
 • Een reiskostenvergoeding voor zowel woon-werkverkeer als dienstreizen.

De procedure
Heb je vagen of wil je meer informatie over de vacature? Dan kun je contact opnemen met (). Michel is telefonisch bereikbaar op en per e-mail via .

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelJongerenwerker
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVrijwilliger
BrancheGezondheidszorg/Welzijn
LocatieHoogezand, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.kwartierzorgenwelzijn.nl/vacatures/6083/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitmuntendam.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Muntendam en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.