Data Analist Omgevingsdienst Groningen 25-01-2024

 1. Vacatures Muntendam
 2. Data Analist Omgevingsdienst Groningen 25-01-2024

Werken in Muntendam

 

Introductie vacature 

Huidige: Data analist

Data analist

Plaats Veendam

Regio Groningen

Arbeidscontract 32 - 36 uren per week

Per direct

Sluitingsdatum 25 februari 2024

Ben jij een ICT professional die ingewikkelde data weet te transformeren naar begrijpelijke informatie? En wil je met jouw werk bijdragen aan een veilige en schone leefomgeving? Solliciteer dan en wie weet versterk jij binnenkort ons ICT-team!

Wat ga je bij ons doen?

Als data analist ben je verantwoordelijk voor het analyseren en interpreteren van gegevens om waardevolle inzichten te geven ter ondersteuning van de besluitvorming in onze organisatie. Je speelt een sleutelrol in het omzetten van ruwe data naar begrijpelijke informatie, waarmee strategische initiatieven kunnen worden onderbouwd. Je werkt nauw samen met diverse afdelingen om data gedreven oplossingen te ontwikkelen en bij te dragen aan de optimalisatie van processen.

Je takenpakket is divers:


 • Je verzamelt, verwerkt en analyseert diverse datasets.
 • Je identificeert trends, patronen en kansen om strategische doelen te ondersteunen en rapporteert je bevindingen en aanbevelingen aan relevante belanghebbenden.
 • Je monitort de datakwaliteit, doet verbetervoorstellen en implementeert deze.
 • Je ontwikkelt procedures om de integriteit van gegevens te waarborgen.
 • Je werkt samen met diverse teams en afdelingen om inzichten te integreren in operationele processen en adviseert het management op basis van data-analyses en conceptuele data-modellering.
 • Je stelt gedetailleerde documentatie over data-analyses op en onderhoudt deze.

Wat bieden wij jou?

Je maakt binnen het team Bedrijfsvoering deel uit van het cluster ICT. Onze werksfeer is informeel; we helpen elkaar graag en de lijnen zijn kort. Door flexibele werktijden kun je thuiswerken combineren met samenwerken op kantoor. En natuurlijk denken we ook aan je ontwikkeling. Als kennisorganisatie bieden we volop mogelijkheden om je kennis op peil te houden en verder door te ontwikkelen.


 • Het salaris (afhankelijk van opleiding, kennis en ervaring) is gebaseerd op schaal 10 van de Cao SGO met een bruto maandsalaris tussen de € 3.558,- en € 5.247,- .
 • De Omgevingsdienst Groningen kent aanloop-en functieschalen.
 • Bovenop je salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris.
 • Het IKB kan (maandelijks) ingezet worden voor bijvoorbeeld het kopen van vakantiedagen, het aanschaffen van een fiets of het uitruilen van woon-werkkilometers.

 • Je hebt een afgeronde, relevante opleiding op minimaal hbo-niveau, bij voorkeur op het gebied van Data Science, Informatica, Statistiek of vergelijkbaar.
 • Je beschikt over aantoonbare ervaring met betrekking tot data-analysetools en -technieken.
 • Uiteraard heb je kennis van en ervaring met databasestructuren en data-visualisatietools.
 • Je beschikt over voldoende kennis met betrekking tot conceptueel en technisch modelleren.

Wie zijn wij?

Als Omgevingsdienst zorgen we in de regio Groningen voor de toepassing en de naleving van de milieuwet- en regelgeving. Dit doen we door het verlenen van vergunningen, het houden van toezicht en handhaving als dat nodig is. Ook geven wij specialistisch advies. Met ons werk hebben wij impact op thema's die dagelijks in de krant staan, zoals stikstof, energie, lucht en geluid. Ons werk doen we in opdracht van de Groninger Gemeenten en de provincie Groningen, veelal in samenwerking met regionale en landelijke partners.

Werken bij de Omgevingsdienst Groningen betekent werken bij een betrokken organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want we hebben te maken met een sterk veranderende omgeving waarin volop wordt geïnvesteerd en het milieu steeds meer aandacht krijgt. Denk bijvoorbeeld aan vraagstukken over de bouw van windmolens en de inzet van waterstof. Maar ook aan het stikstofdossier en de beperking van uitstoot van zeer zorgwekkende stoffen.

Onze collega's hebben oog voor alle belangen en moeten daarin continu de juiste afweging maken. In alles wat wij doen dragen we bij aan een veilige en schone leefomgeving. Dat is onze missie. En hier werken we met ruim 250 professionals hard aan.

Ben je enthousiast?

Reageren kan tot en met 25 februari aanstaande. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 10. Wanneer een geschikte kandidaat zich aanmeldt, kan vóór de sluitingsdatum een gesprek worden ingepland.


Vragen?

Peter Lammersma, coördinator I&A, staat je graag te woord via nummer . Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Bel dan met P&O-adviseur via het nummer .


Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelData Analist
Indicatie salaris (min – max]3558 – 5247
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)32 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieVeendam, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.od-groningen.nl/werken-bij/vacatures/data-analist

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitmuntendam.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Muntendam en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.