Buitengewoon Opsporingsambtenaar        Domein II Omgevingsdienst Groningen 18-01-2024

 1. Vacatures Muntendam
 2. Buitengewoon Opsporingsambtenaar        Domein II Omgevingsdienst Groningen 18-01-2024

Werken in Muntendam

 

Introductie vacature 

Huidige: Buitengewoon opsporingsambtenaar domein II

Buitengewoon opsporingsambtenaar domein II

Plaats Veendam

Regio Groningen

Arbeidscontract 32 - 36 uren per week

Per direct

Sluitingsdatum 11 februari 2024

Verantwoordelijkheid én flexibiliteit, veel op pad, je eigen werk indelen, een geweldig team om je heen en iedere dag weer even uitdagend en afwisselend. Zin in zo'n baan? Solliciteer en wie weet werk jij binnenkort als BOA met ons mee aan het beschermen van de leefomgeving!

Wat ga je bij ons doen?

Met jouw kennis van en ervaring met milieuwetgeving en strafrecht, ga jij als buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) het verschil maken voor de leefomgeving. Nadat jij signalen ontvangt dat bij een bepaalde toezicht- of handhavingszaak strafrechtelijk onderzoek nodig is, zet jij je tanden in de zaak.

Je taken zijn divers:

 • Je werkt aan de opsporing van delicten op het gebied van natuur, milieu en de fysieke leefomgeving. Denk hierbij aan:
  • ondersteuning bij toezicht- en strafzaken;
  • signalering van zaken die buiten de opsporingsbevoegdheid vallen;
  • toetsing en terugkoppeling van de uitvoerbaarheid/handhaafbaarheid van normen en beleid.
 • Je stelt strafrechtelijke stukken op (Procesverbaal, SAM-verbaal, BSB-m, politietransactie).
 • Je wisselt informatie uit met collega's, politie, justitie en overige opsporingspartners.

Wat bieden wij jou?

We bieden je een leuke afwisselende baan waarbij je zowel in het veld als op kantoor werkt. Je maakt deel uit van het team BAB (Bodem, Asbest, ) dat bestaat uit 20 enthousiaste professionals. Onze werksfeer is informeel; we helpen elkaar graag en de lijnen zijn kort. Door flexibele werktijden kun je thuiswerken combineren met samenwerken op kantoor. En natuurlijk denken we ook aan ontwikkeling. Als kennisorganisatie bieden we jou volop mogelijkheden om je kennis op peil te houden en door te ontwikkelen.

 • Het salaris (afhankelijk van opleiding, kennis en ervaring) is gebaseerd op schaal 8 van de Cao SGO met een bruto maandsalaris tussen de € 3.014,- en € 4.244,- .
 • De Omgevingsdienst Groningen kent aanloop-en functieschalen.
 • Bovenop je salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris.
 • Het IKB kan (maandelijks) ingezet worden voor bijvoorbeeld het kopen van vakantiedagen, het aanschaffen van een fiets of het uitruilen van woon-werkkilometers.

Wie ben jij?

Je wilt jouw gevoel voor rechtvaardigheid en kritische blik inzetten om de leefomgeving van inwoners te beschermen Dát is wat jou drijft.

 • Jij bekijkt een dossier van alle kanten en durft kritisch door te vragen. Je bent initiatiefrijk en weet door grondig onderzoek en analyse de feitelijke oorzaken van het niet naleven te achterhalen. Je weet de situatie overzichtelijk en helder vast te leggen.
 • Je combineert doortastendheid met de rust om zaken zorgvuldig af te wegen. Door jouw nieuwsgierigheid kijk je verder dan de technische kant van de overtreding. Daarbij ben je resultaatgericht en toon je lef in het doorpakken in de handhaving. Uiteraard heb je hierbij oog voor de verschillende belangen die spelen.
 • Je hebt een afgeronde mbo-opleiding, hebt de basisopleiding voor boa's gevolgd en hebt minimaal een jaar relevante werkervaring.
 • Daarnaast heb je voldoende kennis op alle aspecten van het totale VTH-werkveld. Hierdoor kun je de juiste beoordeling maken wanneer er ook expertise van specialisten is ingeschakeld.

Wie zijn wij?

Als Omgevingsdienst zorgen we in de regio Groningen voor de toepassing en de naleving van de milieuwet- en regelgeving. Dit doen we door het verlenen van vergunningen, het houden van toezicht en handhaving als dat nodig is. Ook geven wij specialistisch advies. Met ons werk hebben wij impact op thema's die dagelijks in de krant staan, zoals stikstof, energie, lucht en geluid. Ons werk doen we in opdracht van de Groninger Gemeenten en de provincie Groningen, veelal in samenwerking met regionale en landelijke partners.

Werken bij de Omgevingsdienst Groningen betekent werken bij een betrokken organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat is noodzakelijk, want we hebben te maken met een sterk veranderende omgeving waarin volop wordt geïnvesteerd en het milieu steeds meer aandacht krijgt. Denk bijvoorbeeld aan vraagstukken over de bouw van windmolens en de inzet van waterstof. Maar ook aan het stikstofdossier en de beperking van uitstoot van zeer zorgwekkende stoffen.

Onze collega's hebben oog voor alle belangen en moeten daarin continu de juiste afweging maken. In alles wat wij doen dragen we bij aan een veilige en schone leefomgeving. Dat is onze missie. En hier werken we met ruim 250 professionals hard aan.

Direct solliciteren

Vragen?

Tot 30 augustus 2023 staat , BAB, je graag te woord via en vanaf 30 augustus 2023 kun je contact opnemen met Klaas Kanis via . Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Bel dan met P&O-adviseur Jeroen van Aalsum via .

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelHandhaver Milieu
Indicatie salaris (min – max]3014 – 4244
OpleidingsniveauMBO
Aantal uren (min – max)32 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieVeendam, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.od-groningen.nl/werken-bij/vacatures/buitengewoon-opsporingsambtenaar-domein-ii

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitmuntendam.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Muntendam en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.